Over Maaike Bluemink

Maaike Bluemink

Op 1 mei 2019 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor traumatherapie, bedoeld voor verwerking en heling van trauma. Door mijn werkervaring kan ik cliënten steeds beter begeleiden in de ontdekkingsreis naar het eigen lichaam, hun gevoelsleven en -ervaringen. Vanuit nieuwsgierigheid en openheid kijk ik hoe de cliënt omgaat met spanning en stress en van daaruit ga ik je helpen naar herstel en opbouw van veerkracht en gezondheid. 

Met mijn achtergrond, ik ben psychosomatische fysiotherapeut, heb ik ruim ervaring met behandeling van allerlei klachten op gebied van spanning en ontspanning, ademhaling en chronisch pijn.

In 2013 tijdens een workshop Somatic Experienciening® maakte ik kennis met het idee dat trauma betekent dat je vastzit in je lichaam en dat je letterlijk niet verder kunt. Het meest belangrijk is om weer grip te krijgen op de gezonde lichaamssignalen. In de boeken “De tijger ontwaakt” en “De stem van het lichaam” legt Peter A. Levine de onderbelichte kant van de fysieke impact van trauma helder uit. En nu ben ik  Somatic Experiencing® Practitioner, de opleiding heb ik gevolgd aan het opleidingsinstituut bodymindopleidingen.nl.

Verder heb ik een partner en drie volwassen kinderen. Ik houd van wandelen, hardlopen, de Veluwe met de bossen en de IJssel. Ik bridge een keer in de week en houd ook van kokkerellen en tuinieren.

“Door hele kleine stapjes te zetten heeft de cliënt steeds het gevoel het zelf ‘in de hand’ te hebben’ 

En je hoeft het niet alleen te doen.

www.linkedin.com/in/maaikebluemink